För barn & unga

Tidningsskolan

tidningskolan logga_smallTidningsskolan är ett samarbete med KP, som innebär att en klass/skola får en grundläggande kurs i mediekunskap, för att sedan göra en helt egen tidning. Finns med flera upplägg, och kan även skräddarsys för hela skolor och kommuner.

Skriva deckare
Lömska skurkar, smarta kriminalare och brustna alibin! Här är vi både kreativa och kluriga och bygger tillsammans upp ett komplett deckarfall i litterär form. Väcker garanterat både läs- och skrivlusten!

Serieskolan
Tillsammans med illustratören Carolina Ståhlberg inspirerar jag på temat ”bilder och berättande”. Vi utgår från serien ”Bleckmossen”, som är vårt gemensamma serieprojekt (och som även publiceras fortlöpande i Kamratposten). Mer om dessa workshops hittar du här.

Några röster om mina workshops:

“Toppen! Jag har bara fått höra positiva saker efter ert besök från personal och elever. Ni låg bra i nivå för alla åldrar och de blev verkligen inspirerade att göra sin egen tidning.”
Annice Larsson, specialpedagog Heby kommun

 

“Det var ett ypperligt tillfälle för barn att få en inblick i hur man får ihop en tidning. Det var också kul för barnen att få se ett färdig produkt av sitt arbete.”
Henrika Åström, Nykvarns bibliotek

“Oskars besök hos oss var ett både inspirerande och informativt inslag i undervisningen kring skrivutveckling, författarskap, läsutveckling och mediakunskap. Han har lagt upp sina besök efter vår verksamhets önskemål och behov på ett pedagogiskt och, för eleverna, lättöverskådligt sätt. Besöken har gett eleverna större kunskaper och inspiration att utveckla sitt skrivande och skapande samt oss pedagoger praktiskt lektionsunderlag att arbeta vidare med. Vi hoppas på att kunna genomföra ännu ett skrivprojekt där vi kan få hjälp av Oskar.”
Jennie Reithner, Segeltorpsskolan