Oskar Ekman Förlag

Omslag_Maneter är också planeter_JohannesEkman
Klicka på bilden för att hämta ett högupplöst omslag.

Maneter är också planeter är unik i sitt slag – en diktsamling för barn som tar både små och stora läsare på allvar. Här finns underfundig, humoristisk och existentiell poesi från djurens värld, tillsammans med vackra naturbilder i färg. Samtidigt förmedlar den naturkunskap på ett lättsamt sätt. Passar för alla mellan 2 och 100 år, att läsa ensam eller tillsammans.

Boken är på hela 80 sidor, inbunden och med härligt tjockt papper. Formgivning av Siw Lövkvist. Provläs de första sidorna här.

Johannes Ekman är författare och kulturjournalist med en bakgrund på Sveriges Radio, där han under många år var redaktör för Dagens dikt. Johannes Ekman har tidigare gett ut bland annat Skogen i vårt inre, en kritikerrosad bok om vildmarkens kulturhistoria och dess plats i skönlitteraturen.

Boken är den första som ges ut på Oskar Ekman Förlag.

För mer info eller beställning skriv till forlag@ekmankommunikation.se eller ring 0733-924 555. Boken finns också i min egen bokhandel eller på exempelvis Adlibris och Cdon

Sagt om Johannes Ekmans bok Skogen i vårt inre:

”…det är en fantastiskt rolig och intressant bok. Jag glömmer att jag inte gillar skogen och dras in i den.”
Oline Stig, DN

”Med kulturjournalistens lätta hand skriver han en njutbar och personlig skogsbok.”
Göran Greider, Dala-Demokraten

”Det är en promenad man gärna följer med på. /…/ Elegant och insiktsfullt delar han med sig av sina läsefrukter under nedslag i allt från socialhistoria till vår rika skatt av naturlyrik.”
Torgny Nordin, SvD