Egna böcker

Här kan du köpa mina böcker till superpris. 

omslag tenggren

Gustaf Tenggren – En biografi 
(Kartago, 2014, red, med Lars Emanuelsson)
Gustaf Tenggren (1896-1970) tog över Bland tomtar och troll efter John Bauer. Han emigrerade sedan till USA och blev en av landets främsta konstnärer och illustratörer. Tenggren arbetade bland annat för Walt Disney med filmerna Snövit och Pinocchio och gjorde senare under sin karriär illustrationerna till en av världens mest sålda bilderböcker, The Poky Little Puppy. Detta är den första biografin någonsin om Gustaf Tenggren, som märkligt nog ännu inte fått sitt stora erkännande i Sverige. Köp den i min bokhandel. 

hemliga-testboken-eller-vem-ar-kar-i-dig-just-nu

Hemliga testboken – eller vem är kär i dig just nu?

Alfabeta, 2014
Det här är boken för alla barn som gillar att testa sig själva, sina kompisar, föräldrar och syskon. Här kan man kolla om en viss person är kär i en, testa om man är en sportdåre eller en slappare, få tips på oslagbara gömställen för hemliga saker, ta reda på sina föräldrars hemliga liv, avslöja vuxna som ljuger, ta reda på vilket husdjur som skulle passa en bäst, få tips på hur man får högre veckopeng. Och mycket mer. Boken är en uppföljare till Bästa testboken från 2010 och rikligt illustrerad med bilder i färg. Köp den i min bokhandel. 

9789187057076Bleckmossen – Samlade äventyr del 1
Kartago, 2013
Sedan år 2006 har hundratusentals barn och unga följt serien ”Bleckmossen” i Kamratposten. En mangainspirerad följetong med fokus på spänning, kärlek och relationer. Här är samlat material från KP-följetongens tre första år. Allt finns med, men serierutorna har delvis brutits om och vissa bakgrunder tecknats till för att skapa ett mer seriealbumlikt flöde. Köp den i min bokhandel. 

Skärmavbild 2013-08-15 kl. 10.06.09Vi ska ses igen, Sanam
Kartago, 2013
En grafisk kortroman som gestaltar och dramatiserar den långa och farliga flykten som en 14-årig pojke gör på egen hand från Afghanistan till Sverige. Tecknad av Peter Bergting. Berättelsen bygger på intervjuer med projektets referensgrupp av unga som har egna erfarenheter av att komma ensamma till Sverige. Läs mer om projektet och läs boken online här.

bleckmossenBleckmossen – Sjöhästens hemlighet
Kartago, 2011
Kompisarna Emil och Amir bor i den slitna och bortglömda förorten Bleckmossen, där ingenting någonsin händer. Tills plötsligt en dag, när två lastbilar närmar sig förorten från var sitt håll. I den ena sitter tre brutala gangsters på flykt – i den andra sitter den rebelliska och självständiga Siri, på väg att flytta till Bleckmossen med sin pappa. Boken är ett nyskrivet och helt fristående äventyr från det som nu går i KP. Handlingen kretsar kring brott, vänskap och kärlek i den fiktiva förorten Bleckmossen. Köp den i min bokhandel. 
Här finns seriens egen blogg.

testbokenBästa testboken – eller är ditt syskon en vampyr?
Alfabeta, 2010, tillsammans med Per Bengtsson
Boken för alla som gillar att testa sig själva, sina kompisar, föräldrar, syskon. Här kan du spå dig själv, kolla om en viss person är kär i dig, avslöja folks lögner – med mycket mera! Nominerad till Bokjuryn 2010. Finns även på tyska och finska! Köp den i min bokhandel. 

smyglundSmyglunds deckargåtor
Rabén & Sjögren, 2008
Är du smartare än boven? Spännande mysterier att lösa själv! Felix och Filippa Smyglund är Tallängens bästa detektiver. Tillsammans löser de fall efter fall och är ofta bovarna på spåret långt före alla andra. 15 deckargåtor där lösningen finns någonstans i texten – och förstås ett facit längst bak om det behövs. “En underbar bok”, enligt SVT Gomorron Sverige. Köp den i min bokhandel. 

jagarjagJag är ändå jag – fyra killar om Aspergers syndrom (RED)
Cura förlag, 2005 (ny upplaga 2015). 
Handlar om fyra vanliga killar med unika erfarenheter. De har alla Aspergers syndrom. Här skriver de själva om hur det är att få – och leva med – en diagnos. Läs vad DN skrev om boken här. Här kan du köpa den nya upplagan av boken.